WK-gangers Ajax horen bericht van Ten Hag: 'Je kunt niet non-stop doorgaan'

WK-gangers Ajax horen bericht van Ten Hag: 'Je kunt niet non-stop doorgaan'

25-06-2018 08:37
23

Ajax speelt op woensdag 25 juli de levensbelangrijke wedstrijd tegen Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. WK-Denen Kasper Dolberg en Lasse Schöne begrijpen dat trainer Erik ten Hag dan iedereen aan boord wil hebben.

Dat betekent wel dat er voor het duo weinig tot geen vakantie resteert na het WK. "Ik wil die wedstrijden graag spelen, want ik wil ook de Champions League in. Het is geen probleem dat ik dan maar een korte vakantie heb", reageert Dolberg in De Telegraaf.

Schöne plaatst wel een kanttekening. "Door dit toernooi is dit een extra lang seizoen voor ons. Niet alleen de benen hebben rust nodig, maar ook mentaal is rust noodzakelijk. Dan moeten we maar ergens anders een paar weken vrij krijgen. Je kunt niet non-stop doorgaan van het ene seizoen in het andere. Dat gaat niet. Dan breek je op een gegeven moment."

De Deense Ajacieden krijgen door het WK niet veel mee van de transferberichten in Amsterdam. Schöne hoopt dat de uittocht beperkt blijft. "Ik heb het liefst dat iedereen blijft. Je wil de Champions League in en kampioen worden. Dan wil je dat de selectie sterk blijft en niet dat het een leegloop wordt."