'Hart, vetmeting, oogarts, tandarts: ik ben uitmuntend door de testen gekomen'

'Hart, vetmeting, oogarts, tandarts: ik ben uitmuntend door de testen gekomen'

25-06-2018 09:28
19

Alexander Büttner voelt zich klaar om komend seizoen te vlammen in het shirt van Vitesse. Als de voortekenen niet liegen, is hij topfit.

Büttner zit op gewicht (72 kilo) en ging tijdens zijn vakantie op Ibiza dagelijks naar de sportschool. "Ik voel me lekker en ben hartstikke gretig", vertelt hij zondag, na de eerste training van Vitesse, aan de Gelderlander. "En met reden, natuurlijk. Ik wil echt weer eens een heel jaar voetballen."

Afgelopen seizoen was het kwakkelen geblazen voor Büttner, die uit de selectie werd gezet vanwege een te hoog vetpercentage. "Die twee seizoenen bij Vitesse stemmen me dus allerminst tevreden", stelt de linksback. "Maar tegenslag is ook leerzaam. Ik heb me teruggeknokt. Ik heb de laatste maanden van het vorige seizoen laten zien wat ik kan."

"Dat ik werd teruggezet naar het beloftenteam hakte er wel in, hoor", blikt Büttner terug. "Ik blijf van mening dat het terugzetten niet helemaal terecht was. Maar ik heb me als prof opgesteld en heb me opgericht. Ik ben nu ook uitmuntend door de fitheidstesten van Vitesse gekomen. Hart, vetmeting, oogarts, tandarts. Alles was goed."