'Martinez gooit basiself volledig België om: zes wijzigingen tegen Engeland'

'Martinez gooit basiself volledig België om: zes wijzigingen tegen Engeland'

25-06-2018 10:20
72

De kans is groot dat Roberto Martinez, bondscoach van België, gaat rouleren voor de laatste groepswedstrijd tegen Engeland. In Kaliningrad staat alleen de groepswinst nog op het spel.

België treedt naar alle waarschijnlijkheid niet met de sterkste elf aan tegen Engeland. Het Laatste Nieuws meldt maandag dat Jan Vertonghen, Thomas Meunier en Kevin De Bruyne rust krijgen van Martinez. Het trio pakte geel en mist de achtste finale bij een nieuwe kaart.

Ook Romelu Lukaku is er niet bij tegen Engeland. Martinez houdt hem aan de kant, omdat de spits van Manchester United kampt met een pijnlijke enkel. Lukaku, al goed voor vier doelpunten dit WK, liep de blessure op tegen Tunesië (5-2). Ook de twee andere aanvallers komen niet in actie. Eden Hazard en Dries Mertens zijn net als Lukaku niet topfit.

Nacer Chadli, Thomas Vermaelen, Marouane Fellaini en Michy Batshuayi zijn de meest logische vervangers van het zestal. Ook Youri Tielemans, Thorgan Hazard en/of Adnan Januzaj mogen hopen op een basisplek.

Vermoedelijke opstelling België: Courtois; Alderweireld, Boyata, Vermaelen; Chadli, Carrasco; Fellaini, Witsel; Tielemans, Batshuayi, Januzaj.

Lees ook: Absurd scenario dreigt voor België en Engeland: aantal kaarten mogelijk beslissend