Swart: 'Dan was hij waarschijnlijk voor 35 tot 40 miljoen weggegaan bij Ajax'

Swart: 'Dan was hij waarschijnlijk voor 35 tot 40 miljoen weggegaan bij Ajax'

25-06-2018 10:32
64

Justin Kluivert had Ajax véél meer geld kunnen opleveren als hij langer was gebleven. Dat denkt Sjaak Swart, die het vertrek van de negentienjarige aanvaller naar AS Roma betreurt.

Ajax ontving ruim zeventien miljoen euro voor Kluivert. Als de aanvaller wél had verlengd in Amsterdam, was er in de toekomst een hogere transfersom mogelijk geweest. "Als hij nog bij had getekend, dan was het voor Ajax gunstiger geweest, want dan was hij waarschijnlijk voor 35 tot 40 miljoen weggegaan", zegt Swart tegen Ajax Showtime. "Als Van Dijk 80 opbrengt, dan kunnen er hele hoge bedragen gaan vallen. Het is moeilijk te zeggen."

Swart had niet in de schoenen van Ajax-directeur Marc Overmars willen staan en weet dus ook niet of het verstandig is geweest om Kluivert te laten gaan. "Dat is moeilijk te bepalen. Als je hem niet weg laat gaan, dan heb je misschien een ontevreden speler. Daar heb je ook niets aan. Als Ajax denkt: we halen er een behoorlijk bedrag uit en we hebben er nog wat achter staan waarvan we denken dat het goed is, dan hebben wij ons erbij neer te leggen."