PSV hakt knoop door en bezorgt Van Nistelrooy promotie: Prachtige kans

PSV hakt knoop door en bezorgt Van Nistelrooy promotie: "Prachtige kans"

25-06-2018 13:30
39

Ruud van Nistelrooy maakt promotie bij PSV. De voormalig topspits is door de club benoemd tot trainer van PSV O19. Van Nistelrooy is daarmee de opvolger van Mark van Bommel, die op zijn beurt in de voetsporen treedt van Phillip Cocu bij het eerste elftal. 

"Het vak van trainer/coach heeft me gegrepen. Dit is een prachtige kans om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten", reageert Van Nistelrooy (41) op de website van de Eindhovenaren. De afgelopen twee jaar was hij individueel coach in de jeugdopleiding en assistent-trainer bij het eerste elftal.

"Dit is een mooi moment om deze klus op me te nemen. Ik kijk er ontzettend naar uit om in deze functie met deze getalenteerde groep aan de slag te gaan."

"Ruud is onlangs bij ons gekomen om te vertellen dat hij er voor open stond om zelf een team te gaan trainen en coachen”, voegt algemeen directeur Toon Gerbrands toe. "Dat we hem nu al in deze rol kunnen inpassen, komt uitstekend uit. We zijn blij dat zo’n boegbeeld zich in deze rol wil doorontwikkelen."

"Door zijn nieuwe functie is een structurele bijdrage in de staf van Mark van Bommel niet mogelijk, maar de lijnen blijven kort en wanneer mogelijk zal Ruud ook zijn gezicht aan de profzijde van De Herdgang laten zien. Dat heeft hij met Mark al afgesproken."