Update: AZ bevestigt Weghorst-onderhandelingen: Kunnen we niet zeggen

Update: AZ bevestigt Weghorst-onderhandelingen: "Kunnen we niet zeggen"

25-06-2018 15:02
93

Wout Weghorst zet zijn loopbaan voort bij VfL Wolfsburg. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. De goalgetter van AZ nam maandagmiddag voor het oog van alle camera's uitgebreid afscheid van zijn collega's in Alkmaar.

De 25-jarige Weghorst meldde zich maandag op het trainingveld in Alkmaar. Hij wilde geen commentaar geven op zijn vertrek naar Wolfsburg, omdat de deal officieel nog niet rond is. Het Noordhollands Dagblad weet echter dat de international van Oranje zijn carrière voortzet in de Bundesliga.

Weghorst zei de laatste maanden al een paar keer dat de Bundesliga 'perfect past' bij zijn speelstijl. Ook onder meer TSG Hoffenheim werd gelinkt aan de aanvaller, die afgelopen seizoen 27 doelpunten maakte namens AZ en door bondscoach Ronald Koeman beloond werd met een debuut in Oranje. 

Bij AZ had Weghorst een contract tot medio 2020. Het is nog onbekend wat Wolfsburg betaalt voor de oud-speler van Heracles Almelo en FC Emmen. 

Update 15.02: Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ, heeft in gesprek met NH snel gereageerd op het 'afscheid' van Weghorst. Er is blijkbaar nog géén sprake van een definitieve transfer. 

"Er vinden om dit moment onderhandelingen plaats. Wij kunnen niet zeggen om welke club dat gaat", aldus Huiberts. Hij stelt dat de Oranje-spits (nog) geen afscheid kwam nemen. "Hij woont in de buurt en vond het leuk om er even bij te zijn."