LIVE-discussie: Rusland en Uruguay strijden om eerste plek, WK-record bij Egypte

LIVE-discussie: Rusland en Uruguay strijden om eerste plek, WK-record bij Egypte

25-06-2018 14:50
18

De derde speelronde op het WK 2018 is aangebroken. Dat betekent dat er vanaf maandag dagelijks om 16.00 uur en om 20.00 uur twee wedstrijden tegelijk worden gespeeld. Maandag valt de beslissing in Groep A. Uruguay en Rusland gaan bepalen wie op de eerste plaats eindigt. 

Rusland en Uruguay wonnen hun twee eerste duels en plaatsten zich daarmee voor de achtste finales. In Samara wordt maandagmiddag de definitieve eindstand bepaald. De winnaar van Groep A neemt het op tegen de nummer twee van Groep B. In die groep zijn Spanje en Portual actief. 

Bij Egypte een hele bijzondere basisklant. Essam El-Hadary staat onder de lat. Hij is 45 jaar en 161 dagen oud (!). Daarmee verpulvert hij het record van oudste speler op een WK. Sterspeler Mo Salah staat ondanks tegenstrijdige berichten 'gewoon' in de basis tegen Saudi-Arabië. 

De opstellingen

Uruguay: Musleren, Coates, Godin, Cacéres, Laxalt, Nandez, Torreira, Bentancur, Vecino, Suarez en Cavani

Rusland: Akinfeev, Kutepov, Ignashevich, Kudriashov, Smolnikov, Cheryshev, Gazinski, Zobnin, Miranchuk, Samedov en Dzyuba

Egypte: El-Hadary, Fathy, Gabr, Hegazi, Abdelshafy, Hamed, Elneny, Elsaid, Salah, Trezeguet en Mohsen

Saudi-Arabië: Al-Mayouf, Al-Breik, Hawsawi, Al-Boleahi, Al-Shahrani, Bahebri, Al-Mogahwi, Al-Faraj, Otayf, Al-Dossari en Al-Muwallad