Ajax erkent volledige aansprakelijkheid in zaak-Nouri

Ajax erkent volledige aansprakelijkheid in zaak-Nouri

25-06-2018 18:38
332

Ajax-directeur Edwin van der Sar erkent op de ingelaste persconferentie dat er in de situatie rond Abdelhak Nouri niet adequaat is gehandeld. De algemeen directeur biedt daar zijn verontschuldigingen voor aan aan de familie Nouri en laat weten dat Ajax alle verantwoordelijkheid op zich neemt.

Nouri zakte vorig jaar juli in elkaar tijdens een oefenduel van Ajax met Werder Bremen, waarin de jonge Ajacied getroffen werd door een hartstilstand en ernstige en blijvende hersenschade opliep. 

"Op basis van nieuwe inzichten die we zeer onlangs hebben verkregen hebben we nieuwe conclusies getrokken uit de behandeling rond Abdelhak Nouri", zegt Van der Sar. "We willen onze verontschuldigingen aanbieden aan de familie Nouri dat we ons standpunt zo laat gewijzigd hebben. We hebben vanmiddag (maandagmiddag, red.) gesproken in het ziekenhuis."

Een zichtbaar geëmotioneerde Van der Sar sprak op de persconferentie meerdere malen zijn diepe verontschuldingen uit richting de familie van Nouri. Eerder op de dag is hij langsgegaan bij de familie.

Arbitragezaak
Begin juni werd bekend dat de zaak-Nouri verplaatst werd naar de arbitragecommissie van de KNVB, omdat de familie en Ajax het niet eens waren over de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor de gebeurtenissen op 8 juli vorig jaar. Van der Sar: "Ik denk dat die (arbitragezaak, red.) niet doorgaat, maar dat is aan de familie Nouri. De aansprakelijkheid hebben we duidelijk genomen."

Vervolgstappen
Van der Sar over de vervolgstappen die Ajax gaat nemen: "Het eerste dat wij dan ook gaan doen is opnieuw in overleg treden met de familie Nouri. Het gaat er nu om dat wij dat doen wat nodig is om invulling te geven aan de verantwoordelijkheid die wij als club maar zeker ook als mens, als collega's en vrienden van Appie, hebben."

"Wij willen dit op een goede manier oplossen en daar is alles nu op gericht. De inzet van de arbitragezaak was of we op het veld adequaat hebben gehandeld. Dat is dus niet zo en daarvoor nemen wij uiteraard de aansprakelijkheid op ons. Wij hebben eerder ook aan de familie beloofd dat wanneer blijkt dat wij fout zitten, wij de verantwoordelijkheid gaan nemen. Tot welke regeling dit precies gaat leiden is iets wat we nu eerst met de familie gaan bespreken."

Klik hier om de volledige verklaring van Ajax te lezen