Overmars bracht Ajax-selectie op de hoogte van Nouri-nieuws

Overmars bracht Ajax-selectie op de hoogte van Nouri-nieuws

25-06-2018 19:12
56

Een emotionele Edwin van der Sar stapte maandagmiddag in de auto richting de familie van Abdelhak Nouri om te vertellen dat er in de situatie rond Nouri niet adequaat is gehandeld en dat Ajax alle verantwoordelijkheid op zich neemt. Van der Sar legt op de persconferentie uit wat hij voelde toen hij te horen kreeg dat hij de familie Nouri slecht nieuws moest brengen.

"Dat is een schok die door je heengaat", zegt de algemeen directeur van Ajax. "We zijn er allemaal al heel lang mee bezig. Het is niet te vergelijken met wat de familie al bijna twaalf maanden doormaakt. Mijn passie gaat meer uit naar hen en naar de gevolgen daarvan, dan naar mijzelf."

Van der Sar moest de familie maandag het nieuws brengen. "Mijn vrouw appte me net voor ik in de auto stapte. Die heb ik toen even gebeld. Ik zei: je belt net op het juiste moment, want met lood in de schoenen ga ik ergens naartoe. Het was fijn om haar stem even te horen. Het is ongelooflijk hoe de familie Nouri met de situatie omgaat, hoe sterk, warm en liefdevol ze zijn en hoe dicht ze bij Ajax staan. We staan ook dicht bij Abdelhak en de familie."

"Er zijn mensen in de organisatie die langer met Abdelhak te maken hebben gehad dan ik. Ze zijn er altijd mee bezig geweest en altijd bij de familie gekomen. Dat deed ons en de familie goed. Ik denk dat Ajax, de familie Nouri en Abdelhak met elkaar rechtdoor moeten."

Van der Sar liet weten dat de selectie van Ajax, die momenteel in Duitsland is voor een trainingskamp, door directeur spelersbeleid Marc Overmars op de hoogte is gebracht van het nieuws. Van der Sar zelf belde met onder meer Marcel Keizer, Hennie Spijkerman, Donny van de Beek en Hakim Ziyech.

Lees hier de verklaring van Ajax