Ten Hag positief ondanks ruime nederlaag: 'Hoog niveau, zag heel goed spel'

Ten Hag positief ondanks ruime nederlaag: 'Hoog niveau, zag heel goed spel'

26-06-2018 17:10
133

Volgens Erik ten Hag was het spel van Ajax in de oefenwedstrijd tegen Preussen Münster minder slecht dan de uitslag doet vermoeden (1-3). De oefenmeester zag een helft 'echt goed spel' tegen de nummer tien van de derde Bundesliga.

"Onze eerste helft was in balbezit van een hoog niveau. We creëerden vier of vijf goede kansen en ik zag ook echt heel goed spel, tegen een ploeg die 'laag' staat", zegt Ten Hag tegen Ajax Life. "De eerste kans voor Preussen, uit een omschakelmoment, gaat erin, na een niet te missen kans voor ons."

Wedden

Meer odds

Ten Hag kon in de eerste helft een redelijk sterk elftal het veld insturen. "Ik zag veel goede fases en situaties, gecombineerd met uitstekend positiespel. Ik zag ballen tussen de linies, we vonden de derde man, er waren lopende mensen en zoals ik al zei, we creëerden vier of vijf goede kansen. Dat hebben we goed gedaan, alleen maken we slechts één doelpunt."

In de tweede helft kwamen veel jongelingen aan bod. Ten Hag is het eens met de stelling dat die wat naïef oogden. "Iedereen weet nu gelijk dat het seizoen is begonnen. We moeten in sommige situaties balvaster zijn", aldus de coach, die nog een paar verbeterpunten aanstipt. "Zaken als de restverdediging moeten we beter voor elkaar hebben, net als de sneller omschakelen en scherper verdedigen."