Van Bommel kiest voor nieuwe assistent bij PSV; Brood mag vertrekken

Van Bommel kiest voor nieuwe assistent bij PSV; Brood mag vertrekken

26-06-2018 18:15
109

Reinier Robbemond wordt de rechterhand van Mark van Bommel bij PSV. De 46-jarige oud-prof was het afgelopen seizoen interim-coach bij Willem II, waar hij Erwin van de Looi verving. Door de komst van Robbemond vertrekt Ruud Brood uit Eindhoven.

Dat meldt PSV op de clubsite. Robbemond, Boudewijn Zenden, André Ooijer en de als hoofd jeugdopleidingen aangestelde Ernest Faber leiden woensdag de eerste groepstraining van PSV. Van Bommel werd dinsdag uitgeschakeld op het WK met Australië en kan niet op tijd op De Herdgang zijn. De oud-middenvelder staat donderdag voor de groep.

"De hoofdtrainer van PSV heeft vanzelfsprekend grote invloed op de staf waarmee hij werkt. We respecteren de wens van Mark en gaan met Ruud Brood in overleg om de zaken op een nette manier af te wikkelen", legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit. 

Specialistentrainer Zenden heeft zijn aflopende contract met één seizoen verlengd. De verbintenis van keeperstrainer Ruud Hesp is opengebroken en loopt nu tot de zomer van 2020.