Update: AC Milan vecht straf succesvol aan en mag toch Europa in

Update: AC Milan vecht straf succesvol aan en mag toch Europa in

20-07-2018 12:22
70

AC Milan is de komende twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal. Dat heeft de UEFA woensdag bekendgemaakt.

De Italiaanse club krijgt de straf, omdat het de Financial Fair Play-regels heeft overtreden. Milan gaf onder meer te veel geld uit aan spelers. Europese voetbalclubs mogen niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt. Milan trok voor bijna 200 miljoen euro aan nieuwe spelers aan, terwijl er slechts enkele tientallen miljoenen euro's binnenkwamen. Daar komt bij dat Milan diep in de schulden zit.

AC Milan eindigde het afgelopen seizoen als zesde in de serie A. Daarmee hadden de Rossoneri zich voor het komende seizoen gekwalificeerd voor de groepsfase van de Europa League. Naar alle waarschijnlijkheid mag Atalanta Bergamo die plek nu overnemen. Mogelijk schuift Fiorentina door op de plek van Atalanta. Ook in het seizoen 2019/20 mag AC Milan niet deelnemen aan een Europese competitie. De club kan de straf nog wel aanvechten bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Update 20.51: AC Milan stapt naar het internationale sporttribunaal CAS. Dat heeft de Italiaanse club woensdagavond bekendgemaakt. De UEFA liet woensdag weten dat Milan wordt uitgesloten van Europees voetbal, omdat de Financial Fair Play-regels met voeten zouden zijn getreden. Milan pakte afgelopen seizoen een Europa League-ticket en wil dat behouden.

Update 20/7 12.22: AC Milan mag komend seizoen toch in de Europa League uitkomen, meldt Sky Sports vrijdagmiddag. De Rossoneri gingen in beroep tegen de Europese schorsing die de UEFA had opgelegd en lijken hun gelijk te hebben gekregen.