Grote verslagenheid bij Duitsland na uitschakeling: Ik had moeten scoren

Grote verslagenheid bij Duitsland na uitschakeling: "Ik had moeten scoren"

27-06-2018 18:38
51

De verslagenheid is groot bij Duitsland, dat zéér verrassend met 0-2 verloor van Zuid-Korea en klaar is op het WK. Mats Hummels zoekt na afloop naar een verklaring.

In eerste instantie zoekt Hummels de schuld bij zichzelf. In de blessuretijd kreeg hij dé kans om Duitsland op voorsprong te koppen, maar de verdediger raakte een voorzet met zijn schouder. "Ik had moeten scoren, die bal moest er gewoon in", erkent Hummels na het laatste fluitsignaal in Kazan.

"We hebben tot het einde geknokt, zelfs na die 1-0 van de Koreanen nog. Maar het was weer niet voldoende. We wisten dat het moeilijk zou worden. Alleen in de groep van Engeland en België werden ploegen makkelijk verslagen. Dat het zo moet aflopen, is heel zuur voor ons en voor alle Duitse voetbalfans. Dit doet heel, heel veel pijn."

Na de misser van Hummels counterde Zuid-Korea naar de 0-1 en 0-2. Op die manier eindigde de regerend wereldkampioen als laatste in de poule. Hummels: "Ons laatste overtuigende optreden was in de herfst van 2017, dat is typerend."