'Voetbal is het allermooiste, maar ik zou kinderen niet aanraden prof te worden'

'Voetbal is het allermooiste, maar ik zou kinderen niet aanraden prof te worden'

28-06-2018 08:07
38

Danny Rose vindt dat de buitenwereld een verkeerd idee heeft van het leven van een profvoetballer. Volgens de linksback van Tottenham Hotspur en het Engelse nationale team komt er veel meer bij kijken dan menigeen denkt.

"Begrijp me goed: ik voel me bevoorrecht dat ik voetballer mag zijn, maar ik zou kinderen niet aanraden om hiervoor te kiezen", laat Rose weten aan The Evening Standard. "Mensen denken dat je gewoon je wedstrijden speelt en je salaris ontvangt. Maar er spelen nog zoveel meer zaken bij een voetbalclub. Druk, politieke spelletjes, het komt elke dag weer voorbij. Voetballen is het mooiste wat er is, maar er is zo veel meer dan alleen die wedstrijdjes op zaterdag."

Rose onthulde recentelijk dat hij enige tijd kampte met depressies en stelt dat een profvoetballer over veel mentale kracht moet beschikken. "Toen ik vijftien, zestien jaar oud was, zij mijn manager al: je kunt nog zo veel kwaliteiten hebben, maar zonder mentaliteit zal je volledig opgeslokt worden door het voetbal. Tien jaar lang heb ik niet begrepen waar hij het over had, maar inmiddels weet ik dat hij voor honderd procent gelijk had."