PSV rondt komst Engels toptalent af: 'Een trendbreuk met de afgelopen jaren'

PSV rondt komst Engels toptalent af: 'Een trendbreuk met de afgelopen jaren'

Gepubliceerd: donderdag 28 juni 2018 om 18:08do 28-06-2018 om 18:08

PSV heeft Engels jeugdinternational Noni Madueke gecontracteerd. De zestienjarige middenvelder, die in eigen land te boek staat als groot talent, tekende in het Philips Stadion een profcontract dat hem tot 2021 aan PSV verbindt.

Madueke wordt op de clubsite omschreven als een creatieve, fysiek sterke linksbenige middenvelder die de afgelopen jaren in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur speelde. De Engelsman met Nigeriaanse roots debuteerde als vijftienjarige al voor het onder 18-team van de Londenaren. Het afgelopen seizoen was Madueke aanvoerder van Spurs onder 16.

Bij PSV sluit Madueke na de zomer aan bij de onder 17-selectie. "Voor mijn gevoel is PSV de club waar ik me het beste kan ontwikkelen", reageert de Engelsman, wiens overstap al in de lucht hing. "PSV is een massive club met een geweldige historie. Ik kan niet wachten om stap voor stap naar het eerste elftal toe te groeien."

Ook PSV is blij met de deal. "Het is ontzettend mooi dat een speler met zijn achtergrond, Engels jeugdinternational spelend voor een Engelse topclub kiest voor het jeugdtraject van PSV", zegt John de Jong. "Wij krijgen steeds vaker het signaal dat Engelse talenten openstaan voor een overstap naar Nederland. Zij zien in dat de kans om op jonge leeftijd in het eerste elftal door te breken in Nederland vele mate groter is dan in Engeland. Een trendbreuk met de afgelopen jaren, waarin wij veel Nederlandse jeugdspelers juist naar Engeland zagen vertrekken."

Lees ook'PSV troeft United en Chelsea af: Tottenham-middenvelder arriveert in Eindhoven'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws