LIVE-discussie: Engeland en België schudden basiself stevig door elkaar

LIVE-discussie: Engeland en België schudden basiself stevig door elkaar

28-06-2018 18:58
34

Engeland en België spelen donderdag in een rechtstreeks duel om de winst in groep G van het WK. Beide landen zijn echter al zeker van de knock-outfase, waardoor beide bondscoaches veel veranderingen doorvoeren.

Roberto Martinez, keuzeheer van de Rode Duivels, kiest voor liefst negen nieuwe namen. Alleen doelman Thibaut Courtois en Dedryck Boyata mogen blijven staan. Onder meer Thomas Vermaelen staat aan de aftrap. De verdediger is weer fit na een blessure. Dat geldt niet voor Vincent Kompany.

Nacer Chadli, Moussa Dembélé, Marouane Fellaini en Youri Tielemans vormen het middenveld bij België. Voorin moeten Thorgan Hazard, Adnan Januzaj en Michy Batshuayi het verschil maken, nu het supertrio Hazard, Mertens en Lukaku rust krijgt.

Ook de Engelse bondscoach Gareth Southgate neemt geen risico. Onder meer topschutter Harry Kane neemt op de bank plaats, evenals Raheem Sterling en Dele Alli. Marcus Rashford en Jamie Vardy staan in de aanval.

Overigens is het de vraag of beide landen baat hebben bij de groepswinst. De winnaar speelt in de achtste finale weliswaar tegen Japan, maar lijkt daarna aan de 'moeilijke' kant van het schema te zitten.

De opstellingen

Engeland: Pickford; Alexander-Arnold, Stones, Cahill, Jones, Rose; Loftus-Cheek, Dier, Delph; Rashford, Vardy

België: Courtois; Dendoncker, Boyata, Vermaelen; Chadli, Dembélé, Fellaini, Tielemans; T. Hazard Januzaj; Batshuayi