Marokko wijt uitschakeling aan arbitrale dwalingen en schrijft boze brief aan FIFA

28-06-2018 19:15
128

De Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft in een boze brief aan de FIFA uitgehaald naar de arbitrage tijdens het WK. De Leeuwen van de Atlas wijten de uitschakeling in de groepsfase aan de dwalingen van het scheidsrechterkorps.

Marokko voelt zich ernstig benadeeld in de duels met Portugal (0-1) en Spanje (2-2). Tegen Portugal ging de arbitrage drie keer in de fout, claimt de Marokkaanse bond. Leidsman Mark Geiger zag niet hoe Pepe een duw gaf aan Khalid Boutaib bij de goal van Cristiano Ronaldo, in de dertigste minuut hadden de Marokkanen een penalty moeten krijgen voor een overtreding op Jose Fonte en in de slotfase zag Geiger niet hoe Pepe hands maakte.

Tegen Spanje ging de arbitrage zelfs vijf keer in de fout. Twee keer zat scheidsrechter Ravshan Irmatov in de eerste helft fout bij het wel of niet bestraffen met een gele kaart van een overtreding. Na rust onthield hij Marokko twee strafschoppen en was de gelijkmaker van Spanje in de slotminuut een gevolg van een serie foutieve beslissingen. De VAR was verantwoordelijk voor de 2-2, maar zover had het volgens de FRMF nooit mogen komen. Irmatov gaf daarvoor onder meer een hoekschop die geen hoekschop was en aan de verkeerde kant werd genomen.

Volgens de bond hebben de foutieve beslissingen een negatief effect op het imago van de FIFA. "Wij hopen dat de FIFA de noodzakelijke besluiten neemt om de fouten in het nu gehanteerde systeem te repareren en ervoor te zorgen dat teams niet benadeeld kunnen worden in een duel."

Zie ookAmrabat pakt momentje voor camera en zet liplezers aan het werk: "VAR! BULLSHIT!"