Heerenveen-middenvelder wil contract niet verlengen: 'Ben klaar voor die stap'

Heerenveen-middenvelder wil contract niet verlengen: 'Ben klaar voor die stap'

28-06-2018 19:34
21

Morten Thorsby is voorlopig niet van plan om een nieuw contract te tekenen bij sc Heerenveen. De 22-jarige Noor heeft zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur.

"Heerenveen wil me graag behouden. Ik heb niet gezegd dat het uitgesloten is, want ik voel me goed hier. Maar na een goed seizoen kijk ik naar de kans om een volgende stap te zetten. Op dit moment zal ik geen nieuw contract tekenen", laat Thorsby weten in gesprek met VG.

De middenvelder speelde al meer dan honderd wedstrijden in vier seizoenen in het Abe Lenstra Stadion. "Ik ben klaar voor die stap. Het is een overgangsperiode, want ik heb nog een éénjarig contract. Het is dus een goed moment, zowel voor de club als voor mij. De club heeft laten weten dat ze me niet ten koste van alles zullen behouden."

Genoa en Atalanta Bergamo zouden belangstelling hebben voor Thorsby, maar geen enkele club meldde zich al in Friesland. "Ik heb hetzelfde gehoord, maar ik weet niets meer dan wat ik via de media heb gehoord. Er is enige interesse, maar het is nog niet concreet", besluit Thorsby, die het liefst naar Duitsland of Engeland gaat.