Droevig nieuws: voormalig ADO Den Haag-verdediger Bunjevcevic (45) overleden

Droevig nieuws: voormalig ADO Den Haag-verdediger Bunjevcevic (45) overleden

29-06-2018 00:04
16

Het Servische voetbal is opgeschrikt door het overlijden van Goran Bunjevcevic. De 45-jarige oud-verdediger van Rode Ster Belgrado, Tottenham Hotspur en ADO Den Haag was al langere tijd ziek.

Volgens het Servische medium Blic werd Bunjevcevic onlangs getroffen door een hersenbloeding en moest hij geopereerd worden. Sindsdien lag de oud-verdediger in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een aneurysma zou Bunjevcevic vervolgens fataal zijn geworden. Zijn voormalige werkgevers Rode Ster Belgrado hebben donderdagavond bevestigd dat de voormalig Joegoslavisch international op 45-jarige leeftijd is overleden.

Bunjevcevic versierde in 2001 een transfer naar Tottenham en speelde rond de eeuwwisseling acht interlands voor het toenmalige Joegoslavië. De in Kroatië geboren Serviër maakte in 2000 deel uit van de Joegoslavische EK-selectie, maar kwam in Nederland en België niet tot speelminuten. In het seizoen 2006/2007 belandde Bunjevcevic bij ADO Den Haag. Nadat de club degradeerde uit de Eredivisie, beëindigde de stopper zijn carrière. De afgelopen jaren was hij werkzaam voor de Servische voetbalbond.