Koeman: 'Dan ben ik overtuigd: Oranje had geen slecht figuur geslagen bij dit WK'

Koeman: 'Dan ben ik overtuigd: Oranje had geen slecht figuur geslagen bij dit WK'

29-06-2018 07:39
43

Ronald Koeman is van mening dat het Nederlands elftal geen gek figuur had geslagen op het WK in Rusland. Al voor het echec van Duitsland constateerde de bondscoach dat alle favorieten moeite hebben om te winnen.

"Het bevestigt mijn beeld: iedereen kan nu een goede organisatie neerzetten en goed verdedigen. Niet 60 minuten, maar 80, 85 minuten. En vaak ook tot in de blessuretijd", zegt Koeman in het Algemeen Dagblad. "Als je ziet hoe Zweden met beperkte middelen de wereldkampioen al aan de afgrond bracht. En hoe Iran dat deed met Portugal, dan ben ik ervan overtuigd: Oranje had geen slecht figuur geslagen bij dit WK. Absoluut niet."

Wedden

Meer odds

Bovendien speelt bij Oranje nu niet waar diverse grote landen tegenaan lopen. "Dat er spelers zijn met een grotere carrière of status dan de coach die de opstelling maakt", aldus Koeman, die 1988 als referentiekader ziet. "Toen hadden we bij het EK een groep waarin iedereen blij was dat-ie erbij kon zijn. Iedereen had ook een rol in het geheel en schikte zich. Daar had Rinus Michels bewust op geselecteerd. Ik zou nu hetzelfde doen."

Het WK is voor Koeman een bevestiging dat hij de juiste keuze heeft gemaakt met Oranje. "De manier van spelen, compact, met drie man centraal achterin en voorin snelheid om de ruimtes te benutten, dat is voor nu de juiste weg. Zo kun je het ontbreken van extra individuele kwaliteiten toch een heel eind compenseren.''