Van der Vaart: 'Dit had hij niet verwacht toen hij bij Heracles liep te ballen'

Van der Vaart: 'Dit had hij niet verwacht toen hij bij Heracles liep te ballen'

29-06-2018 08:55
24

Wout Weghorst is dolblij met zijn overstap naar VfL Wolfsburg. De spits kreeg donderdagavond bij Studio Rusland van de NOS alvast advies van Rafael van der Vaart, die zelf in de Bundesliga bij Hamburger SV speelde.

"Het is voor Wout een prachtige stap. Ik denk dat hij dit ook niet had verwacht toen hij nog bij Heracles liep te ballen. Ik denk dat dit voor hem de juiste zet is", laat de oud-international weten. "In Duitsland is één ding belangrijk: als je scoort, is het goed. Je mag daar de hele wedstrijd geen knikker raken, maar als je scoort, ben je de held."

Dat het de Bundesliga wordt voor Weghorst en niet de Premier League, is een bewuste keuze. "Als ik vooraf had mogen kiezen, dan was dit de route geweest", zegt de spits, die voor ruim tien miljoen euro overkomt van AZ. "Ik heb een tijd geleden voor het eerst met de club gesproken. Met de trainer en de technisch directeur. Toen ik na die gesprekken naar huis reed, belde ik mijn vriendin al op met de mededeling: 'dit moet 'm worden'."

Weghorst liet zich door Jeffrey Bruma en Paul Verhaegh - beiden staan nog bij de Duitse club onder contract - en voormalig Wolfsburg-spits Bas Dost bijpraten. "Ik denk dat de Duitse competitie goed bij mij past, qua mentaliteit en de manier hoe men over voetbal denkt. De mensen leven daar voor het voetbal. Wolfsburg is bovendien een club waar spelers beter worden gemaakt."