NAC heeft nóg een linksback beet en presenteert vijfde aanwinst in elf dagen

NAC heeft nóg een linksback beet en presenteert vijfde aanwinst in elf dagen

Gepubliceerd: vrijdag 29 juni 2018 om 12:32vr 29-06-2018 om 12:32

NAC Breda slaat wederom toe op de transfermarkt. Gregory Leigh, een 23-jarige verdediger die overkomt van het Engelse FC Bury, tekent voor drie seizoenen.

Leigh is de beoogde opvolger van Angeliño, die na een uitstekend seizoen in Breda overstapte naar PSV. De Engelse aankoop speelde de afgelopen twee jaar bij League One-club Bury en komt uit de jeugdopleiding van Manchester City. NAC hoeft naar verluidt geen transfersom te betalen.

"Wij zijn bewust op zoek gegaan naar een type speler als Gregory, omdat we vanuit onze speelstijl de flanken optimaal willen gebruiken. Daar is veel loopvermogen voor nodig", licht technisch directeur Hans Smulders toe. "Gregory is een atletische en explosieve linksback, die een belangrijke schakel kan vormen tussen de verdediging en de aanval."

Leigh is blij met zijn NAC-deal. "Vanaf het moment dat ik kennis maakte met de club, voelde ik mij direct thuis. Ik ben warm ontvangen in Breda en besloot meteen de kans om hier te spelen aan te grijpen. Het is een mooie uitdaging voor mij. Ik kom uit een fysieke competitie en zie de Eredivisie als een mogelijkheid om mezelf op technisch gebied te ontwikkelen."

Leigh moet komend seizoen met Jurich Carolina, die vrijdag óók werd gepresenteerd, uitvechten wie de eerste linksback wordt onder trainer Mitchell van der Gaag. NAC versterkte zich de laatste dagen ook al met Gervane Kastaneer, Mikhail Rosheuvel en Pele van Anholt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws