'Juventus wil Ajax overtuigen en zet 'i bomber del futuro' in als wisselgeld'

'Juventus wil Ajax overtuigen en zet 'i bomber del futuro' in als wisselgeld'

Gepubliceerd: vrijdag 29 juni 2018 om 12:50vr 29-06-2018 om 12:50

Juventus lijkt vól voor de komst van Matthijs de Ligt te gaan. In een poging Ajax te overtuigen wordt tienerspits Moise Kean mogelijk in de deal betrokken.

Dat meldt Tuttosport vrijdag. Kean, die door de Italiaanse sportkrant wordt omschreven als i bomber del futuro, staat te boek als een groot talent, maar heeft bij Juventus weinig perspectief. De laatste maanden werd Ajax kortstondig aan hem gelinkt en dat lijkt Juve te willen gebruiken in de jacht op De Ligt.

Juventus hoopt De Ligt deze zomer over te halen om naar Turijn te komen, omdat Medhi Benatia de club lijkt te verlaten. In Italië wordt de laatste weken veel over de achttienjarige Ajacied geschreven. Van een transfer lijkt hoe dan ook geen sprake. Om Ajax te overtuigen én de transfersom te drukken, wordt Kean mogelijk gebruikt als wisselgeld.

Kean speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Hellas Verona. Hij was vier keer trefzeker in negentien competitiewedstrijden. Onlangs werd hij ook in verband gebracht met PSV. Een jaar geleden scoorde Kean als eerste millennial (geboren na 2000) in de Serie A.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws