Willem ll slaat belangrijke dubbelslag: deal met Bayer Leverkusen en ADO Den Haag

Willem ll slaat belangrijke dubbelslag: deal met Bayer Leverkusen en ADO Den Haag

29-06-2018 17:03
6

Willem ll heeft Atakan Akkaynak en Thomas Meissner binnen. De negentienjarige Meissner komt over van Bayer Leverkusen, daar waar Meissner de overstap maakt van ADO Den Haag. Meissner speelde vorig seizoen al op huurbasis in Tilburg.

Beide spelers tekenen na hun medische keuring voor drie jaar in Tilburg. "Ik had verschillende opties in Europa, maar voor mijn ontwikkeling vind ik de Nederlandse competitie het meest interessant: er wordt hier aanvallend gespeeld en talenten krijgen de kans", legt Akkaynak, Duits jeugdinternational, uit op de clubsite van de eredivisionist. "De gesprekken met de club waren ook erg fijn. De trainer werkt graag met jonge spelers, zei hij, en dat motiveert me om naar Willem II te komen."

Technisch directeur Joris Mathijsen legt uit waarom het vizier op Akkaynak is gericht. "We volgden Atakan al een tijdje. Hij is een talentvolle middenvelder, aan wie door meerdere clubs werd getrokken. Wij wilden hem graag hebben en dat het gelukt is hem aan boord te halen, daar zijn we uiteraard zeer tevreden over."

Meissner brak tijdens zijn verhuurperiode zijn kuitbeen, maar krijgt een nieuwe kans in Tilburg. Mathijsen: "Thomas heeft tijdens trainingen en wedstrijden zowel op als naast het veld indruk gemaakt. Hij is inmiddels hersteld van zijn blessure en wij geven hem graag de kans en het vertrouwen om weer van waarde voor ons te zijn."