Van Geel legt keeper vast: Ik wilde koste wat het kost voor Feyenoord uitkomen

Van Geel legt keeper vast: "Ik wilde koste wat het kost voor Feyenoord uitkomen"

Gepubliceerd: vrijdag 29 juni 2018 om 17:13vr 29-06-2018 om 17:13

Jordie van Leeuwen heeft vrijdagmiddag zijn eerste profcontract ondertekend. De zeventienjarige doelman ligt tot de zomer van 2019 vast, met een optie op nog een jaar.

"Als keeper heb je bravoure nodig en Jordie heeft dat zeker", vertelt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite van Feyenoord. "Hij heeft gevochten om zijn plek te bemachtigen binnen onze jeugdopleiding en nu binnen Feyenoord 2. Het is een veelzijdige, moderne keeper met een goede trap. Komend seizoen zal hij samen met Elber Evora het keepersduo gaan vormen in dit team."

Van Leeuwen heeft een lange weg af moeten leggen om te bereiken wat hij heeft bereikt. De profopleiding van Feyenoord besloot de doelman in 2013 te laten gaan, nadat hij eerder bij VV Haastrecht werd opgepikt door de amateurvereniging Sportclub Feyenoord. Hij keerde weer terug naar de amateurs. "Ik wilde koste wat het kost voor Feyenoord uitkomen en mijn kwaliteiten laten zien", legt hij uit.

Van Leeuwen werd kampioen met de C1 en de B1 en mocht daarna terugkeren op Feyenoord Academy in het O17-elftal. Vorig seizoen speelde hij in O19. Nu tekent hij dus dit contract. "Over een kleine week beginnen we met Feyenoord 2 alweer aan het nieuwe seizoen, daar heb ik heel veel zin in. Dit contract is een mijlpaal, maar hopelijk ook het begin van iets moois. Ik kijk ernaar uit om het in Feyenoord 2 te laten zien."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws