Sparta beëindigt soap rond Schenk en FC Twente en krijgt financiële compensatie

Sparta beëindigt soap rond Schenk en FC Twente en krijgt financiële compensatie

29-06-2018 19:06
88

Xandro Schenk maakt niet de overstap naar Sparta. De verdediger tekende een contract bij de Kasteelclub, maar werd toen benaderd door FC Twente. Bij Twente kon hij naar verluidt een hoger salaris verdienen en dus koos hij voor die club. Technisch manager Henk van Stee geeft tekst en uitleg.

"We hadden Xandro graag toegevoegd aan onze selectie", legt hij uit op de clubsite van Sparta. "We zijn teleurgesteld dat hij uiteindelijk voor een andere club kiest. Feit blijft echter dat we alleen spelers willen hebben die graag voor Sparta willen voetballen. Daarom heeft Sparta na intensief overleg overeenstemming bereikt over een financiële compensatie, zodat we een streep onder deze zaak kunnen zetten."

Wat Sparta overhoudt, maakt Van Stee niet bekend. "Beide partijen hebben afgesproken geen verdere mededelingen over de afwikkeling te doen." Het ligt in de lijn der verwachting dat Schenk spoedig bij Twente gaat tekenen. De Tukkers hebben via de officiële kanalen echter nog niets naar buiten gebracht.