'De topclubs hebben allemaal geïnformeerd. Maar ik wil naar het buitenland'

'De topclubs hebben allemaal geïnformeerd. Maar ik wil naar het buitenland'

29-06-2018 20:59
23

Hoewel Marvin Emnes sinds enkele maanden zonder club zit, ziet hij zichzelf voorlopig niet terugkeren in de Eredivsie. De aanvaller verliet Sparta in 2008 en hoopt na Middlesbrough, Swansea City, Blackburn Rovers en het Turkse Akhisarspor op nog een buitenlands avontuur.

Volgens de inmiddels dertigjarige Rotterdammer, is er aan interesse geen gebrek. "De topclubs hebben allemaal naar me geïnformeerd, net als een paar subtoppers. Maar zolang ik kan, wil ik in het buitenland spelen", vertelt de voormalig jeugdinternational aan VICE Sports. "Ik heb nu aanbiedingen uit China, Amerika, Italië en Engeland liggen. Nu is het aan mij waar ik naartoe wil."

Naar Turkije lijkt Emnes sowieso niet terug te keren. De aanvaller tekende een jaar geleden bij Akhisarspor, maar dat avontuur liep uit op een deceptie. "Mijn salaris heb ik vanaf december niet meer gekregen. Dus ik vroeg mijn zaakwaarnemer naar de FIFA te stappen. Als je drie maanden je salaris niet hebt gehad, kan je je contract laten ontbinden. Zo gezegd, zo gedaan", aldus Emnes, die bovendien geblesseerd raakte en overhoop lag met de medische staf. "Zonder fattoes, ik moest van hen tien soorten pillen tegelijk nemen. Ik zei dat ze me probeerden te vermoorden en weigerde. Ik ga geen pillen slikken die ik niet ken."