De Ligt keurt Ajax-plannen: Dat neem ik zeker mee in mijn beslissing

De Ligt keurt Ajax-plannen: "Dat neem ik zeker mee in mijn beslissing"

30-06-2018 06:52
97

Matthijs de Ligt staat achter de keuze van Ajax om Dusan Tadic naar Amsterdam te halen. Of de achttienjarige Ajacied nu ook in Amsterdam blijft, moet worden afgewacht. De Ligt laat weten niet onder de indruk te zijn van het bedrag dat Ajax betaalt voor Tadic: elf miljoen euro.

De Ligt begrijpt dat Ajax voor Tadic is gegaan. "Je hebt een bepaald doel bij Ajax: aanhaken bij de subtop van Europa", zegt De Ligt in een interview met De Telegraaf. "Daar worden nu eenmaal dit soort bedragen betaald. Je kunt het gekte noemen, maar het is de huidige staat van het Europese voetbal. Ik denk dat je daar als Ajax zijnde in mee moet. Het is een goede zaak dat de club dit soort jongens binnenhaalt."

Ajax legt voor Ajax-begrippen een flink bedrag neer voor Tadic, maar De Ligt kijkt er niet raar van op. Hij vindt het niet gek dat de Amsterdammers zoveel geld voor de Serviër neerleggen. "Vooropgesteld vind ik elf miljoen euro voor Tadic niet eens heel veel geld. Dit haalt het niveau van het team omhoog, zoals ik dat overigens ook van de andere aankopen verwacht. Het is een signaal naar anderen toe dat wij hier iets willen bereiken."

Nu is het de vraag of De Ligt overgehaald wordt om nog een jaar te blijven bij Ajax. "Dat er aankopen worden gedaan is mooi, maar het zou ook mooi zijn wanneer er bepaalde mensen worden beloond. Dat geeft vertrouwen en is belangrijk. Dat neem ik zeker mee in mijn beslissing."