Iniesta stopt per direct bij Spanje na WK-eliminatie: Niet zoals gedroomd

Iniesta stopt per direct bij Spanje na WK-eliminatie: "Niet zoals gedroomd"

01-07-2018 20:36
34

De verloren achtste finale tegen Rusland was het laatste optreden van Andrés Iniesta voor Spanje. Hij zet per direct een punt achter zijn interlandcarrière.

Iniesta maakt zijn besluit zondagavond, amper twee uur na de WK-eliminatie, wereldkundig. "Het is de realiteit dat ik mijn laatste wedstrijd voor Spanje heb gespeeld. Het is fantastisch geweest. Het loopt niet altijd zoals je had gedroomd, maar het is zoals het is", treurt Don Andrés.

Opvallend genoeg had de 34-jarige middenvelder geen basisplaats tegen Rusland. Na 67 minuten kwam hij in het veld én hij benutte een penalty, maar het was niet voldoende voor een plek in de kwartfinale. "De coach is degene die de beslissing neemt. Je moet dat accepteren, of je nu wilt of niet."

Iniesta neemt afscheid als één van de beste voetballers die Spanje ooit heeft gekend. Sinds zijn debuut in 2006 speelde hij 131 interlands. Hij won twee Europese titels, maar het absolute hoogtepunt was zijn winnende goal in de WK-finale van 2010 tegen Nederland. Komend seizoen speelt het FC Barcelona-icoon in Japan bij Vissel Kobe.