Mulder gaat helemaal los over Spaanse penalty's: ''Ik word daar ziek van''

Mulder gaat helemaal los over Spaanse penalty's: ''Ik word daar ziek van''

Gepubliceerd: maandag 2 juli 2018 om 10:20ma 02-07-2018 om 10:20

Gastland Rusland zorgde zondag voor een enorme sensatie door titelkandidaat Spanje uit te schakelen. Na 120 minuten was de stand 1-1, waarna de Russen de penalty's beter namen (4-3). Jan Mulder heeft zich gigantisch gestoord aan de rituelen van de Spanjaarden. 

''Dat die penalty van Iago Aspas niet goed getrapt was, is een eufemisme. Hij maakt eerst een rondje rond het circus. Dit kan toch niet? In plaats van die zinloze groepsknuffels: onderwijs de eerste regeltjes van een penalty trappen en dan heeft hij meer kans. Ik word echt ziek van dat groepsgedoe. Kan dat weg?", trekt Mulder fel van leer in Villa Sporza.

Mulder kreeg aan tafel bijval van Wesley Sonck. "Dat is cinema. Dat doe je in de kleedkamer. Wat voor zin heeft dat op het veld? Twee minuten ervoor zeg je dezelfde dingen in de kleedkamer'', aldus de ex-Rode Duivel. Mulder stoort zich ook aan aarzelingen tijdens aanlopen. ''Dat is uit den boze. Je hindert jezelf. En dat komt omdat de trainer niets zegt en met de groepsknuffel bezig is.''

Tot slot vindt Mulder het onbegrijpelijk dat zulke zaken nog altijd fout gaan. "Het zijn allemaal eenvoudige dingen. Dit is een doorgedreven gecommercialiseerde professionele beroepsgroep, maar ze gedragen zich als amateurs. Je moet fouten reduceren, dát is het geheim van strafschoppen nemen'', doceert hij.


Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws