AZ niet bang na vertrek Weghorst: 'We zijn ermee bezig, komt snel duidelijkheid'

AZ niet bang na vertrek Weghorst: 'We zijn ermee bezig, komt snel duidelijkheid'

02-07-2018 10:39
47

AZ moet het komend seizoen doen zonder Wout Weghorst. Hij tekende vorige week bij het Duitse VfL Wolfsburg. Trainer John van den Brom is niet bang dat het vertrek van de spits niet kan worden opgevangen.

"Je moet vaak afscheid nemen van jongens die zich ontwikkelen en zich in de kijker spelen. Zo werkt dat, we weten bij AZ niet beter dan dat het gebeurt", stelt hij tegenover NOS. "Maar de kunst is, en dat vind ik het mooie aan deze club, dat we klaar zijn voor een seizoen zonder Wout. Nog niet na een week, maar we zijn ermee bezig en hopen zo snel mogelijk met duidelijkheid te komen."

Twee jaar geleden was Weghorst nog de vervanger van een andere belangrijke speler in dienst van AZ, namelijk Vincent Janssen. Van den Brom verwacht dat het ook dit jaar weer goed komt. "Ik heb heel veel vertrouwen in de jongens. Ik ben blij dat de groep voor een groot gedeelte bij elkaar is gebleven, want dan kun je verder bouwen. Het is aan ons om daar de juiste mensen bij te zoeken om hopelijk sterker te zijn dan afgelopen jaar. Je wil jezelf altijd verbeteren of evenaren."