'Denk niet dat het ontslaan van Lopetegui de juiste keuze was'

'Denk niet dat het ontslaan van Lopetegui de juiste keuze was'

02-07-2018 11:42
31

Spanje heeft er niet goed aan gedaan om Julen Lopetegui vlak voor het WK naar huis te sturen. Dat stelt Jordi Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

Cruijff geeft toe dat het niet helemaal eerlijk is om dat achteraf te concluderen. 'Maar na de verrassende uitschakeling van Spanje door Rusland moet je de vraag stellen of de keuze van Spanje het beste voor de nationale ploeg was. Ik denk het niet', stelt hij. Dat komt volgens Cruijff onder meer omdat opvolger Fernando Hierro het moest doen met een groep die hij niet zelf had geselecteerd.

Hoewel niet onlogisch vindt Cruijff dat de keuze van de Spaanse bond wel wat streng is geweest. 'Het handelen van Lopetegui was niet correct, maar het is profvoetbal. Tijdens een WK zijn er achter de schermen genoeg transfers gaande. Dus denk ik - met de wetenschap van nu - dat de bond over Lopetegui’s deal met Real Madrid had moeten heenstappen. De onrust heeft de selectie in elk geval geen goed gedaan.'

Spanje ging zondagmiddag onderuit tegen gastland Rusland. Na negentig minuten stond de stand van 1-1 op het scorebord. Penalty's moesten uiteindelijk de beslissing brengen en die nam het gastland beter.