'Ajax kan transferbedrag voor Blind niet betalen; United wil prijs laten zakken'

'Ajax kan transferbedrag voor Blind niet betalen; United wil prijs laten zakken'

02-07-2018 20:46
178

Ajax wil Daley Blind terughalen naar Amsterdam en de speler wil zelf ook terugkeren, maar dat betekent niet dat een transfer een abc'tje is. Zijn werkgever Manchester United vraagt vooralsnog een transferbedrag dat Ajax niet op kan hoesten.

Dat schrijft The Telegraph in Engeland. The Telegraph meldt niet hoeveel United verlangt voor Blind, die nog een contract heeft tot de zomer van 2019. Het Engelse medium schrijft wel dat United mogelijk de vraagprijs wil laten zakken, om de kans op een transfer te vergroten zodat Blind van de loonlijst kan.

Het aflopende contract van Blind werd een paar maanden geleden met een jaar verlengd, waarschijnlijk om te voorkomen dat hij gratis de deur uit zou lopen. Het is mogelijk dat Ajax het door United gevraagde bedrag wel kán betalen, maar niet wíl betalen. In dat geval moeten beide partijen onderhandelen.

De Telegraaf pakte maandagochtend groot uit met het nieuws dat Ajax vol voor een terugkeer van Blind gaat. Naast dat United zal moeten zakken met de vraagprijs, zal Blind genoegen moeten nemen met een behoorlijke salarisverlaging. The Telegraph weet dat Blind momenteel 120.000 pond per week verdient. Dat is omgerekend zo'n 135.000 euro. 

Ajax heeft het salarisplafond opgerekt, maar in de buurt van het miljoenensalaris van Blind kan de club niet komen. De vraag is hoeveel Ajax Blind kan bieden en hoeveel Blind wil zakken. Doordat de linkspoot nog een jaar vast ligt in Engeland, zal directeur spelersbeleid Marc Overmars met United moeten onderhandelen over een transfersom, waarvan dus niet duidelijk is hoe hoog die is. Het is ook niet bekend hoeveel Overmars bereid is op tafel te leggen voor Blind.

Lees ookAjax mét stuntaankoop Blind: WK 2014-rol, duo met De Ligt of controleur