Ajax moet bij de les blijven: 'Niet over twee jaar in financiële problemen komen'

Ajax moet bij de les blijven: 'Niet over twee jaar in financiële problemen komen'

03-07-2018 06:58
67

Arie van Os hoopt dat Ajax erin slaagt om Daley Blind terug te halen. Voor het erelid en de voormalig penningmeester van de Amsterdamse club komt de interesse niet als een verrassing.

"Ik had de geluiden dat Daley wil terugkomen al een beetje gehoord. En dat verbaasde me niet. Ik ken de familie Blind sinds 1989, nadat ik bestuurslid van Ajax werd, erg goed en Daley en Danny zijn echte Ajacieden", zegt Van Os in De Telegraaf. "Omdat die jongen in het buitenland verpietert en hij toch om zijn plaats bij het Nederlands elftal moet denken, vind ik een terugkeer logisch, want voor het geld hoeft hij het niet meer te doen."

"Als dit lukt, is het fantastisch. Alleen al de interesse doet mijn Ajax-hart goed", vervolgt Van Os, die positief is over de ontwikkelingen bij de club. "Ik ben er een voorstander van dat er genoeg kapitaal op het veld moet staan. Niet het hele kapitaal, maar wat je kan besteden, moet je besteden. Als je de mogelijkheden hebt – en die heeft Ajax – dan juich ik het trekken van de portemonnee van harte toe."

Van Os stelt dat Ajax met zijn budget gewoon kampioen hoort te worden. "Maar om Europees mee te doen zijn aankopen als Tadic, een kunststukje, en Blind nodig. Als je inkoopt, moet je goed inkopen. En anders moet je in de eigen jeugd winkelen. Maar mijn advies: blijf bij de les. Het kan niet zo zijn dat je over twee jaar financieel in de problemen komt."