Van Bommel maakt 'beginnersfout': 'Veel voorbeelden waar het misging'

Van Bommel maakt 'beginnersfout': 'Veel voorbeelden waar het misging'

03-07-2018 07:20
85

Mark van Bommel maakt een beginnersfout in Eindhoven door zijn schoonvader Bert van Marwijk een rol te geven in de technische staf van PSV. Jacques Brinkman stelt dat in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. 

'Van je schoonfamilie moet je het hebben. Dat moet de kersverse PSV-coach Mark van Bommel hebben gedacht bij de samenstelling van zijn staf. (...) Hij neemt zijn schoonvader en voormalig bondscoach Bert van Marwijk op in zijn begeleidingsteam. Een beginnersfout. Als relatief onervaren coach in het topvoetbal had hij door algemeen directeur Toon Gerbrands misschien toch iets meer moeten worden gewezen op het belang van een 'onafhankelijk' en 'ongebonden' begeleidingsteam', schrijft Brinkman dinsdag. 

'De voorbeelden liggen voor het oprapen waar het misging door bij de samenstelling van de begeleiding 'incestueus' te kiezen voor te nauwe vriendschappelijke of familiaire banden', vervolgt hij.

'In goede tijden zijn er nooit problemen. Maar zodra het even minder gaat, een paar wedstrijden wordt verloren, dan neemt de onrust toe. En komt ook de begeleiding onder een vergrootglas.'