Buikje Van der Vaart gespreksonderwerp in Zwolle: 'We zien het allemaal'

Buikje Van der Vaart gespreksonderwerp in Zwolle: 'We zien het allemaal'

03-07-2018 07:46
36

Als Rafael van der Vaart (35) speler was geweest van PEC Zwolle, dan had hij maandagochtend een serieus probleem gehad met trainer John van 't Schip. Toen de clubloze routinier deze week voor de eerste keer op het trainingsveld stond, was duidelijk te zien dat hij te veel kilo's meetorst. 

Onder het blauwe PEC-shirt was het buikje van Van der Vaart goed zichtbaar. Wat als de linkspoot een volwaardig lid was geweest van de selectie van Van 't Schip? "Dan had ik geïnformeerd wat hij in vredesnaam allemaal heeft gedaan tijdens zijn vakantie. Maar hij is een uitzonderlijk geval. Hij heeft zo ongelooflijk veel voor het Nederlands voetbal betekend, dat ik het niet meer dan logisch vind hem hier aan zijn conditie te laten werken", reageert de coach in gesprek met Metro

"We zien allemaal dat hij niet fit is, maar het is een mooi gebaar van ons dat hij de kans krijgt om daar verandering in te brengen. Het is wat dat betreft een ideaal moment, omdat we nog helemaal aan het begin van de voorbereiding staan. Als we al een paar weken verder waren geweest, had het niet gekund omdat wij dan al veel verder waren geweest dan Rafael."

Lees ook: Van der Vaart: 'Twee netto, dan ben ik er. Zo weinig, ja'