Update: Grim als hoofdtrainer aan de slag in Keuken Kampioen Divisie

Update: Grim als hoofdtrainer aan de slag in Keuken Kampioen Divisie

08-07-2018 15:58
20

Het was maandag een vreemde gewaarwording op de eerste training van RKC Waalwijk voor het seizoen 2018/19. Als enige profclub in Nederland heeft de Brabantse formatie uit de Keuken Kampioen Divisie nog géén trainer aangesteld. Directeur Frank van Mosselveld hoopt binnenkort een coach te kunnen presenteren. 

De mailbox van Van Mosselveld zit in ieder geval vol met sollicitaties, laat hij weten aan Voetbal International. "Dat klopt, er hebben zich heel wat trainers gemeld. In de pers is het vrij rustig geweest, er zijn niet allerlei namen uitgelekt. Nadat van de week bekend werd dat Jurgen Streppel had bedankt voor de functie, zag je wel weer dat er trainers zich melden."

"De een schuif ik eerder opzij dan de ander. Vandaag is een rare dag, de aandacht ligt op het ontbreken van een hoofdtrainer en dat is begrijpelijk. Dat zal ook weer reacties opleveren van trainers denk ik. We laten ons niet opjagen. We weten wat we willen en het gaat lukken. De technische staf kan prima opstarten, de hoofdtrainer kan aanschuiven zodra hij er is."

"Misschien leggen we de lat hoog bij het vinden van een trainer", erkent Van Mosselveld, die in het verleden voor onder meer Willem II speelde. "Ik hoor die geluiden wel, maar dat mogen anderen vinden. We hebben een goed verhaal en zetten hoog in, dat klopt. Je stelt bepaalde eisen aan een trainer, qua uitstraling, vernieuwend zijn en ambities hebben. Er zal best een moment komen dat je terecht komt in een categorie trainers die niet aan alle eisen voldoen. Dat is ook prima, maar dan heb je voor jezelf wel geprobeerd voor het hoogste en het beste te gaan."

Peter van den Berg werd afgelopen seizoen ontslagen door RKC. 

Update 8/7 15.58: RKC Waalwijk heeft een nieuwe trainer. De Brabantse club heeft bekendgemaakt dat Fred Grim komend seizoen voor de groep staat. De voormalig doelman was afgelopen seizoen nog assistent van Dick Advocaat bij Sparta. Grim tekent voor twee jaar bij RKC.