'NAC wacht op FC Twente: Tukkers verschaffen deze week duidelijkheid'

'NAC wacht op FC Twente: Tukkers verschaffen deze week duidelijkheid'

03-07-2018 09:41
25

Het wordt in de loop van deze week duidelijk of Jorn Brondeel terugkeert bij NAC Breda. De Brabanders zijn in gesprek met de doelman, maar het wachten is op FC Twente, meldt BN De Stem.

Ted van Leeuwen, de nieuwe technisch directeur van de Tukkers, moet eerst in kaart brengen met welke spelers hij komend seizoen voor promotie gaat. Mocht Brondeel met zijn salaris zwaar op de begroting drukken, dan is een vertrek bespreekbaar. Hij heeft echter geen degradatieclausule en nog een driejarig contract, waardoor Twente een transfersom kan vragen.

Wedden

Meer odds

Brondeel verruilde NAC, toenmalig eerstedivisionist, in maart 2017 voor FC Twente, op dat moment de nummer acht van de Eredivisie. Inmiddels is het perspectief 180 graden gedraaid. De Brabanders probeerden Brondeel in de winterstop al terug te halen. De sluitpost heeft bovendien een uitstekende band met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar.

Dat Brondeel een niveau hoger niet uit de verf is gekomen bij FC Twente en zijn basisplaats kwijtraakte, is voor de Bredase leiding geen reden om hem niet terug te halen, besluit BN De Stem.