Update: Geen explosief aangetroffen in Abe Lenstra Stadion na bommelding

Update: Geen explosief aangetroffen in Abe Lenstra Stadion na bommelding

04-07-2018 11:49
70

De omgeving van het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen is woensdagochtend afgezet door lokale autoriteiten. Er is sprake van een bommelding. Met speurhonden wordt momenteel onderzoek gedaan naar de 'verdachte situatie', valt te lezen in een verklaring. 

De bommelding is direct gericht aan de Friese club. Ook de nabij geleden gebouwen van Sportstad en de Abe Lenstra Boulevard blijven voorlopig gesloten. Studenten en medewerkers van het Friesland College Heerenveen mochten aanvankelijk het gebouw niet in vanwege de dreiging. 

Een woordvoerder van de politie liet weten dat er (nog) geen aanhoudingen zijn verricht. De gebouwen zijn uit voorzorg gesloten. Omdat de melding al vroeg kwam, is er niemand geëvacueerd. "In het complex zitten bedrijven, gebouwen en scholen. Het is behoorlijk groot. Maar voor zover ik weet waren er nog geen mensen aanwezig", zegt de woordvoerder. 

Rondom het Abe Lenstra Stadion is momenteel veel politie aanwezig. De selectie van de sc Heerenveen heeft woensdag een vrije dag. 

Update 11:49 uur: De politie heeft in en rond het Abe Lenstra Stadion niets gevonden na de gerichte bommelding. Volgens een woordvoerder van de politie was het 'een serieuze melding'. Bij de zoektocht zijn speurhonden en bomexperts ingezet. Het sportcomplex naast het stadion, Sportstad Heerenveen, is vrijgegeven. De verwachting is dat het stadion in het begin van de middag wordt vrijgegeven.