'Ajax kan zich beklagen, maar ik hoorde niemand toen ze Dolberg haalden'

'Ajax kan zich beklagen, maar ik hoorde niemand toen ze Dolberg haalden'

04-07-2018 21:38
129

Peter R. de Vries vindt het ergens hypocriet dat Ajax klaagt over het feit dat Justin Kluivert op zo'n jonge leeftijd is weggekaapt door AS Roma. Dat vertelt de misdaadverslaggever én zaakwaarnemer aan Voetbal International.

"Ajax kan zich beklagen over het feit dat jongens als Justin Kluivert zo jong worden weggekaapt, en daar de zaakwaarnemers de schuld van geven. Maar ik heb diezelfde geluiden niet gehoord, toen ze Kasper Dolberg op zijn zestiende uit Denemarken haalden", zegt De Vries. "Ik kan me niet herinneren dat iemand van Ajax destijds schande sprak van diens begeleider, of dat Dolberg eigenlijk nog zou moeten rijpen in eigen land. Natuurlijk niet."

Als zaakwaarnemer werkt De Vries niet mee aan transfers van tieners naar het buitenland. "Wij zullen een speler onder de twintig niet naar het buitenland brengen. Zijn we heel principieel in. Je ziet vaak dat spelers over de grens weliswaar een aardig salaris verdienen, maar dat ze in een essentiële fase van hun loopbaan nauwelijks aan spelen toekomen. Daarna komt de heimwee om de hoek kijken en voordat je het weet, kampt de speler met een fikse terugslag."