Irritaties bij Buijs: We zijn FC Groningen en niet een of ander campingelftal

Irritaties bij Buijs: "We zijn FC Groningen en niet een of ander campingelftal"

04-07-2018 22:45
94

FC Groningen won woensdagavond nipt van eersteklasser Nieuw-Buinen: 1-2. Danny Buijs, de nieuwe trainer van de eredivisionist, kan daar na afloop moeilijk mee leven.

Buijs begon met één van de sterkste mogelijke opstellingen aan het tweede oefenduel van de voorbereiding, maar zag bij de rust een 0-0 tussenstand op het scorebord staan. "Dat was waardeloos en FC Groningen-onwaardig", foetert de Groningen-trainer tegenover RTV Noord.

Wedden

Meer odds

"Je kunt zeggen: we hebben vanmiddag getraind of het veld is slecht of het is het is warm. Weet je, hou op met die excuses. Dan kan het nooit zo zijn, en dat zeg ik met alle respect voor Nieuw-Buinen, dat het bij de rust 0-0 staat. Dit is niet de lat waar wij hem neerleggen als staf."

Buijs ergerde zich vooral aan het middenveld. "Ik ben uiteraard zeer teleurgesteld dat met de ervaring die daar stond ze dit niet op hebben gepakt", zegt hij. De eerste helft heeft mogelijk consequenties. "We zijn FC Groningen en niet een of andere campingelftal. We willen wedstrijden winnen in de Eredivisie. Dan moet de lat omhoog en daar hoort dit niet bij."