'Belgische supersubs worden beloond met plek in de basis: Mertens geslachtofferd'

'Belgische supersubs worden beloond met plek in de basis: Mertens geslachtofferd'

05-07-2018 08:09
33

Dries Mertens en Yannick Carrasco lijken buiten de Rode Duivels-boot te vallen voor de kwartfinalewedstrijd tegen Brazilië. Volgens Het Laatste Nieuws moeten de twee vrijdagavond in Kazan genoegen nemen met een rol als invaller.

De rechtsbuiten en de linkermiddenvelder werden in de achtste finale-wedstrijd tegen Japan al vervangen door Marouane Fellaini en Nacer Chadli. De twee kwamen allebei tot scoren en lijken het nu vanaf de aftrap te mogen proberen. Carrasco en Mertens zijn defensief minder sterk dan Fellaini en Chadli en bondscoach Roberto Martinez wil tegen Brazilië minder risico's nemen dan in de voorgaande wedstrijden.

De Spanjaard stelt een extra middenvelder op in de persoon van Fellaini, maar houdt verder vast aan zijn vertrouwde namen. Vincent Kompany herstelde na de groepsfase van een blessure en nam tegen Japan de plek in van Dedryck Boyata. De routinier van Manchester City zal tegen Brazilië naar alle waarschijnlijkheid opnieuw het hart van de verdediging vormen met oud-Ajacieden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

De vermoedelijke opstelling: Courtois; Alderweireld, Kompany, Vertonghen; Meunier, Witsel, De Bruyne, Fellaini Chadli; Lukaku, Hazard.