Oranje haalt plek 6, 5 en 2 op Daily Mail-lijstje met 'dirtiest World Cup Games'

Oranje haalt plek 6, 5 en 2 op Daily Mail-lijstje met 'dirtiest World Cup Games'

05-07-2018 08:41
75

Het Nederlands elftal is drie keer terug te vinden een dubieus lijstje van de Britse krant The Daily Mail. Liefst drie WK-wedstrijden van Oranje hebben de top-tien van 'dirtiest World Cup matches' gehaald.

De tumultueuze wedstrijd tussen Engeland en Colombia van dit WK komt nieuw binnen op nummer tien. De zesde plek is ingeruimd voor Nederland-Portugal uit 2006: beide ploegen pakten twee rode kaarten en vestigden zo in Nürnberg een WK-record. Op nummer vijf staat de verhitte burenruzie tussen West-Duitsland en Nederland uit 1990. Frank Rijkaard en Rudi Völler kregen allebei rood, waarna de Duitser bespuugd werd door Rijkaard.

De WK-finale van 2010 tussen Nederland en Spanje heeft zelfs het podium gehaald. Nigel de Jong velde Xabi Alonso met zijn beruchte karatetrap en Johnny Heitinga werd van het veld gestuurd. The Daily Mail vindt het voldoende voor een tweede plek en noemt het 'een opluchting voor alle neutrale fans dat Spanje uiteindelijk won in de verlenging'. De krant schrijft verder dat 'de Nederlanders hun kenmerkende speelstijl overboord gooiden en het tiki-taka van Spanje probeerden te stoppen met bikkelhard spel. Johan Cruijff beschuldigde zijn landgenoten van anti-voetbal.'

Bekijk hier de volledige lijst, die aangevoerd wordt door Chili-Italië uit 1962. Tijdens de beruchte Battle of Santiago werden twee Italianen uit het veld gestuurd door arbiter Ken Aston. Naar aanleiding van deze schoppartij besloot Aston om gele en rode kaarten te introduceren.