Update: Vitesse heeft achtste aanwinst binnen: vierjarig contract voor Nigeriaan

Update: Vitesse heeft achtste aanwinst binnen: vierjarig contract voor Nigeriaan

05-07-2018 20:04
134

De kans bestaat dat Vitesse op korte termijn een Nigeriaanse vleugelaanvaller toevoegt aan de selectie. Hilary Gong is op weg naar Vitesse.

Althans, dat meldt Allnigeriasoccer.com. Gong stond naar verluidt ook in de belangstelling van 1. FC Köln, OGC Nice, AS Monaco én Feyenoord, maar heeft zijn keuze gemaakt: komend seizoen speelt de negentienjarige rechtsbuiten bij Vitesse.

Wedden

Meer odds

Gong komt over van AS Trencin en zou zich al in Arnhem hebben gemeld om zijn handtekening te zetten onder een meerjarig contract. Hij moet nog wel een medische keuring ondergaan. Bij Trencin was hij afgelopen seizoen goed voor elf goals en twaalf assists.

Gong is een product van de bekende Golden Boot Soccer Academy, waar ook de Nigeriaanse ster Ahmed Musa vandaan komt. In Nigeria wordt 'the hugely talented winger' vergeleken met Sadio Mané.

Vitesse versterkte zich deze zomer al met zeven spelers. Danilho Doekhi, die overkwam van Jong Ajax, voegde zich woensdag al bij Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou, Max Clark, Jake Clarke-Salter en Matus Bero.

Update 15.11: Vitesse is inderdaad concreet voor Hilary Gong. De Arnhemse club is volgens de Gelderlander in verregaande onderhandeling met de Nigeriaanse tiener van AS Trencin. Gong moet de achtste zomeraanwinst worden bij Vitesse, dat desgevraagd niet op namen ingaat.

Update 20.04: Vitesse en Gong zijn eruit, meldt De Gelderlander donderdagavond. De Nigeriaan zal volgens het regionale medium de komende vier seizoenen in Arnhem spelen. Gong is alweer de achtste aanwinst die Vitesse deze zomer binnenhaalt. Vitesse heeft de deal inmiddels ook via de officiële kanalen bevestigd.