'Moeilijke jongen' terug bij FC Twente: 'Dingen over mezelf gelezen. Ongelooflijk'

'Moeilijke jongen' terug bij FC Twente: 'Dingen over mezelf gelezen. Ongelooflijk'

06-07-2018 08:25
21

Tim Hölscher heeft een valse start gemaakt bij FC Twente. De 23-jarige Duitser vertrok een jaar geleden nog door de achterdeur van de Grolsch Veste naar Go Ahead Eagles, maar keert na een weinig succesvol seizoen in Deventer en een intermezzo bij het Deense Esbjerg terug bij de gedegradeerde Tukkers.

Het kwam de aanvaller op veel kritiek via social media te staan. "Ik snap echt wel dat niet iedereen stond te juichen, maar zo negatief had ik het niet verwacht", vertelt Hölscher aan TC/Tubantia. "Het ging soms wel heel ver, te ver ja. Dan kun je nog zo stoer zijn, zoiets doet wat met je. Vooral ook omdat Twente mijn club is."

Wedden

Meer odds

Ook voormalig Go Ahead-trainer Jan van Staa, met wie Hölscher niet door één deur kon, leverde openlijke kritiek op de Duitser. "Daar sprak heel weinig respect uit. Nog voor ik een bal had aangeraakt, was het oordeel al geveld. Zoiets snap ik niet." De aanvaller beseft echter maar al te goed dat hij meer uit zijn carrière had kunnen halen dan hij tot dusver deed. "Ik had nu, op mijn 23ste, verder moeten zijn. Helemaal eens", beaamt Hölscher.

'Moeilijke jongen'
"Ik was 12 jaar toen mijn moeder overleed, en vanaf dat moment heb ik bij alles gedacht: Wat kan me vanaf nu nog overkomen wat erger is in het leven? Met die gedachte heb ik achteraf ook te vaak op het veld gestaan, waardoor ik ongemerkt te gemakzuchtig ben geweest." De aanvaller werd vervolgens gezien als een moeilijke jongen, maar dat imago is volgens Hölscher onterecht. "Dat beeld klopt totaal niet met de werkelijkheid. Ik heb dingen over mezelf gelezen... Echt ongelooflijk."

Lees ook: 'Bespottelijke aankoop' van FC Twente en Van Leeuwen: "Het was moeilijk voor hem"