'Het blijkt nu wel dat iedereen met een Ajax-hart graag naar België kijkt'

'Het blijkt nu wel dat iedereen met een Ajax-hart graag naar België kijkt'

06-07-2018 08:47
53

Toby Alderweireld hoopt zich vrijdagavond met de Rode Duivels te plaatsen voor de halve finale van het WK. De Belg merkt dat het toernooi ook in Nederland leeft.

Aan De Telegraaf vertelt hij ook veel berichten te krijgen uit Nederland. "Het blijkt nu toch wel dat iedereen met een Ajax-hart graag naar België kijkt. Dat heeft ongetwijfeld met Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en mij te maken. Allemaal ex-Ajacieden die in Rusland in een België-shirt staan", stelt hij. "We hebben sowieso een hoog oranjegehalte, want ook Dries Mertens, Moussa Dembele en Nacer Chadli hebben in de Eredivisie gespeeld."

Ook in België leeft het volk inmiddels hartstochtig mee. "De gekte komt nu wel op zijn hoogtepunt, denk ik. Na de wedstrijd hebben we ook alle gekke beelden van het thuisfront gezien. De ontlading na het derde doelpunt, de emotie, ongelooflijk. En prachtig om mee te maken."

De oud-Ajacied gelooft erin dat de Rode Duivels kunnen winnen van titelfavoriet Brazilië. "Omdat we zo veel kwaliteit hebben dat we elk land pijn kunnen doen. Dus ook Brazilië. Al zullen we wel top moeten zijn om kans te maken en door te gaan naar de halve finale."