Opmerkelijk nieuws uit Venlo: VVV geeft Hazard-telg kans op contract

Opmerkelijk nieuws uit Venlo: VVV geeft Hazard-telg kans op contract

06-07-2018 11:01
24

Opvallend nieuws uit Limburg: VVV-Venlo heeft Kylian Hazard op proef. De jongere broer van Eden en Thorgan Hazard mag zich de komende tien dagen laten zien.

Dat bevestigt VVV vrijdag via de officiële kanalen. Hazard traint anderhalve week mee en mag proberen de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten. De aanvallende middenvelder is de jongere broer van de Belgische internationals Eden en Thorgan, die vrijdagavond om 20.00 uur de kwartfinale van het WK tegen Brazilië spelen.

De 22-jarige Hazard doorliep de jeugdopleiding bij Tubize en OSC Lille, net als Eden. In 2014 debuteerde hij in Jupiler Pro League bij Zulte Waregem. Na een verblijf bij het Hongaarse FC Újpest kwam hij afgelopen seizoen uit in het beloftenteam van Chelsea, waar hij zich mocht laten zien op voorspraak van zijn oudste broer.

Bij Ujpest speelde Hazard de meeste wedstrijden: 42 stuks. Door een knieblessure moest hij echter lang toekijken. Inmiddels is Hazard weer volledig fit. Er is ook nog een vierde voetballende broer, Ethan, die in de jeugd van Tubize speelt.