Update: Barça-middenvelder Paulinho bevestigt Chinese én Europese aanbieding

Update: Barça-middenvelder Paulinho bevestigt Chinese én Europese aanbieding

Gepubliceerd: zaterdag 7 juli 2018 om 09:55za 07-07-2018 om 09:55

Het lijkt erop dat het verblijf van Paulinho in Spanje beperkt blijft tot één seizoen. De Braziliaanse middenvelder van FC Barcelona kan terugkeren naar China.

Het Catalaanse El Mundo Deportivo meldt vrijdag dat Paulinho 'heel dicht bij' een terugkeer naar Guangzhou Evergrande is. De Chinese club verkocht hem een jaar geleden voor veertig miljoen euro aan Barcelona, maar heeft second thoughts en wil hem deze zomer terughalen. Paulinho heeft de 'buitengewone aanbieding' volgens MD geaccepteerd.

De bal ligt nu bij Barcelona. De kans lijkt klein dat de Catalaanse grootmacht tegenstribbelt als Guangzhou Evergrande bereid is om de hoofdprijs te betalen voor de 29-jarige middenvelder. Hoeveel de Chinese topclub precies voor hem over heeft, is niet bekend.

Barcelona pikte Paulinho een jaar op in China. Ondanks alle kritiek, bleek dat een goede zet: Paulinho voegde body en scorend vermogen toe aan de ploeg van Ernesto Valverde. Hij was in 34 competitiewedstrijden goed voor negen doelpunten. Vrijdagavond speelt hij met Brazilië in de kwartfinale van het WK tegen België.

Update 7/7 9.55: Paulinho bevestigt na de WK-uitschakeling van Brazilië dat er interesse is uit China. "Ik heb binnenkort een gesprek met mijn zaakwaarnemer en bepaal dan wat wijsheid is in deze situatie", laat de middenvelder van FC Barcelona weten aan El Transistor. "Ik heb een aanbieding uit China en van een Europese club, maar ik sluit niet uit dat ik bij Barça blijf."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws