Update: Proefspeler van Ajax maakt indruk in Friesland: Goede beurt

Update: Proefspeler van Ajax maakt indruk in Friesland: "Goede beurt"

09-07-2018 11:48
60

Robin Schouten mag zich gaan bewijzen bij sc Heerenveen. De twintigjarige rechtsback van Ajax is op proef in Friesland en speelt zaterdag een oefenduel met Borussia Mönchengladbach O23. Schouten krijgt sowieso speelminuten.

Schouten speelde het afgelopen seizoen voor Jong Ajax, maar kwam daar weinig in actie. Ajax nam hem een jaar eerder over van AZ, waar hij eveneens in het beloftenteam speelde. Voor Jong Ajax kwam hij vorig seizoen slechts drie keer in actie.

Technisch manager Gerry Hamstra legt uit dat Schouten op meerdere posities kan spelen, maar dat rechtsback 'in principe' zijn eerste positie is. "We kennen hem al een tijdje", legt Hamstra uit aan de Leeuwarder Courant. "Robin is gewoon een goede speler. Hij heeft het vorig jaar wat lastiger gehad bij Ajax. Hij krijgt bij ons nu de kans om zich te bewijzen."

Heerenveen neemt na het duel met Gladbach een beslissing over Schouten. "Vervolgens gaan we later kijken of we met hem verder willen en zo ja: of dat bij de eerste selectie of Jong Heerenveen is."

Update 09/07: Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink lijkt enthousiast over Schouten. De jonge back deed zaterdag 75 minuten mee tegen de beloftes van Borussia Mönchengladbach. Het duel eindigde in 3-3. "Ik vond Robin veilig aan de bal, hij beschikt over een goede basistechniek. Hij heeft een goede beurt gemaakt", tekende het Friesch Dagblad op uit de mond van Olde Riekerink.