Officieel: Buffon tekent contract en is speler van Paris Saint-Germain

Officieel: Buffon tekent contract en is speler van Paris Saint-Germain

Gepubliceerd: vrijdag 6 juli 2018 om 19:05vr 06-07-2018 om 19:05

Het is definitief: Gianluigi Buffon (40) is speler van Paris Saint-Germain. De routinier uit Italië heeft in Parijs een contract voor de duur van één seizoen getekend, met een optie op nog een seizoen. Buffon komt over van Juventus.

Het leek er even op dat Buffon na het afgelopen seizoen zou stoppen, maar niets is minder waar. Geruchten dat de doelman naar PSG zou overstappen verschenen al snel en nu is het dan eindelijk officieel. Buffon is vrijdagmiddag medisch gekeurd. "Ik ben blij dat ik me aan mag sluiten bij Paris Saint-Germain", reageert een blije Buffon op het clubkanaal van PSG.

"Voor het eerst in mijn carrière verlaat ik mijn land en alleen zo'n ambitieus project kon me verleiden om zo'n keuze te maken. Ik wil de club en president bedanken voor hun vertrouwen. Ik heb PSG de afgelopen jaren gevolgd en ken de dromen van de club en de mensen. Ik zal al mijn energie, ervaringen en honger naar succes meebrengen om mijn nieuwe club te helpen met het bereiken van hun doelen die ze voor zichzelf hebben gesteld."

Buffon speelde maar liefst zeventien seizoenen lang voor Juventus. In 2001 maakte hij de overstap naar De Oude Dame, dat hem overnam van Parma. Voor die club speelde hij zes seizoenen lang. Hij debuteerde in 1995 in de Serie A.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws